Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Keičiasi vartotojų įpočiai, tarp jų ir mitybos, ypač prasidėjus COVID-19 panedmijai ir daugelyje šalių įvedus karantino režimą. Į maisto racioną yra įtraukiami maistingesni ir didesnę pridėtinę vertę turintys produktai, pasižymintys imuninę sistemą stiprinančiomis medžiagomis. Prasidėjus COVID-19 pandemijai JAV, Ispanijoje, Vokietijoje ir Italijoje nuo 2020 m. kovo 7 iki 23 dienos maistingesni ir vitaminu C praturtintų gėrimų paklausa išaugo 2-5 kartus. Yra manoma, jog šie globalūs pokyčiai sudarys naujus ilgalaikius pokyčius naujiems vartotojų įpročiams, susijusiems su sveikesne gyvensena.
Projekto metu "Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra" būtų sukuriamas inovatyvus funcionalus fermentuotas probiotinis gėrimas, naudojant Medusovyces gysevii simbiotinę kultūrą, o fermentine baze pasirinkta beržų sula. Atliekant papildomą atrinę fermentaciją į sukurtą hidrokoloidinę modelinę maisto matricą būtų įterpiamos įvairių augalinių žaliavų frakcijos, galimai pasižyminčiomis funkcionaliomis savybėmis, tokiomis kaip antioksidacinės, imuninę sistemą stiprinančios, antivirusinės, antiuždegiminės ir pan.
Atlikus projekte numatytus mokslinius tyrimus, bus sukurta Medusomyces gisevii motininės kultūros dauginimosi technologija ir fermentuoto padidintos biologinės vertės funkcionaliojo gėrimas, atliktos bandomosios produkto prototipo versijos maisto įmonėje.
Paraiškų informacija
Paraiškos gavimo data:
2020-07-07
Nr. Vertinimo kriterijus |
Finansavimo statusas |
Vertinimo balas |
1. Tinkamumo vertinimas
|
(2020-08-18)
|
|
2. Naudos ir kokybės vertinimas
|
Ne
(2020-08-18)
|
0
|
Paraiškoje nurodyta projekto vertė:
99 900,00 Eur
Prašoma finansavimo suma:
99 900,00 Eur
Sutarties informacija
Projekto išlaidų suma, Eur |
Finansavimas, Eur |
Apmokėta išlaidų suma, Eur
|
Išmokėtas finansavimas, Eur
|
|
0,00
|
|
|